Rider techniczny

Organizator koncertu jest zobowiązany spełnić poniższe wymagania techniczne, dzięki temu będzie możliwe prawidłowe przeprowadzenia koncertu.

SCENA

  • minimalny wymiar: 6m x 4m oraz wysokości min. 50 cm
  • UWAGA!!! Całkowita przestrzeń sceny do dyspozycji kabaretu (jeżeli na scenie znajdują się instrumenty lub inne przedmioty nie należące do kabaretu), to minimum 5m x 3m!!!
  • zadaszona scena i kulisy (występy plenerowe)
  • kulisy z boku sceny lub zastawka z jednej strony sceny o wymiarach min. 2m x 2m lub namiot min. 2m x 3m zasłonięty z 3 stron stojący przy samych schodach na scenę, otwartą częścią w stronę schodów (występy plenerowe)
  • 4 krzesła nieskładane, bez bocznych oparć (podłokietników)
  • stolik (najlepiej kwadrat o bokach około 60 cm i wysokość około 60 cm, lekki)

WSPÓLNE MIEJSCE OBSŁUGI ŚWIATEŁ, DŹWIĘKU I OBRAZU.

NAGŁOŚNIENIE

  • realizator akustyk zaznajomiony ze sprzętem, do doraźnej pomocy.
  • stereofoniczne nagłośnienie wraz z mikserem cyfrowym(mikser z „fizycznymi” faderami)
  • moc nagłośnienia adekwatna do pomieszczenia
  • minimum 2 odsłuchy(ilość monitorów adekwatna do wielkości sceny)
  • możliwość wpięcia laptopa(z wyjścia słuchawkowego) bezpośrednio w mikser lub do stageboxa na scenie
  • 2 wejścia XLR na scenie, aby podłączyć 2 mikroporty, które przywozimy ze sobą

OŚWIETLENIE:

  • „Przody” – białe, najlepiej Frensel/PC min. po 4000W na stronę
  • „Tył” – urządzenia typu led z możliwością mieszania kolorów, programów i funkcji strobo, w ilości odpowiedniej do wielkości sceny
  • realizator światła zaznajomiony ze sprzętem, do pomocy przy zaprogramowaniu scen i ewentualnej pomocy przy realizacji występu

MULTIMEDIA:

  • W przypadku gdy miejsce występu posiada duży ekran(diodę) – podłączenie laptopa(wyjście HDMI) do miksera multimediów. 
  • W salach, w których jest instalacja multimedialna (projektor i ekran na scenie) – możliwość podłączenia laptopa(wyjście HDMI) przy scenie lub w miejscu gdzie znajduje się stanowisko obsługi dźwięku i światła

REALIZATOR – TOMASZ PAŚKO tel. 502636308

GARDEROBA:

  • ciepły posiłek dla 3 osób na 30 minut przed próbą
  • wieszak na ubrania w garderobie
  • lustro w garderobie
  • deska do prasowania
  • woda 10 x 0,5 niegazowana
  • red bull x 4
  • świeżo wyciskany sok z owoców (nie chcemy soków w kartonach)
  • kawa z expresu
  • herbata ( saszetki + czajnik – nie w termosie )
  • coca-cola x 4 puszki
  • sezonowe warzywa i owoce
  • kanapki bez sosów (ketchup, majonez, musztarda itp)
  • mile widziane ciasto domowe
  • cytryna
  • miód
  • ewentualne przekąski: suszone owoce, orzeszki, paluszki, wafle ryżowe