Rider techniczny

Organizator koncertu jest zobowiązany spełnić poniższe wymagania techniczne, dzięki temu będzie możliwe prawidłowe przeprowadzenia koncertu.

SCENA:

  • minimalny wymiar: 6m x 4m oraz wysokości min. 50 cm
  • !!!całkowita przestrzeń sceny do dyspozycji kabaretu, to minimum 5m x 3m!!! (jeżeli na scenie znajdują się instrumenty lub inne przedmioty nie należące do kabaretu) 
  • zadaszona scena i kulisy (występ plenerowy)

KULISY:

  • Namiot min. 2m x 3m zasłonięty z 3 stron stojący przy samych schodach na scenę, otwartą częścią w stronę schodów (występ plenerowy)
  • Stabilna zastawka, z co najmniej jednej strony sceny, wysoka na min.2m i szeroka na min.2m (występ w sali)
  • 2 krzesła oraz stojak na ubrania

NA SCENĘ:

  • 2 krzesła nieskładane, bez bocznych oparć (podłokietników)
  • stolik – kwadrat o bokach około 75 cm i wysokości około 75 cm 

NAGŁOŚNIENIE:

  • Przywozimy ze sobą dwa mikroporty wpięte do własnego miksera, który jest stawiany przy scenie wraz z podłączonym do niego laptopem.
  • Podajemy – wyjście XLR stereo jako suma z miksera oraz wyjście XLR mono jako miks monitorowy
  • Realizacja występu odbywa się przez tablet przez naszego realizatora

MULTIMEDIA: 

  • W przypadku gdy miejsce występu posiada duży ekran i projektor lub diodę – podłączenie laptopa, który znajduje się NA SCENIE (wyjście HDMI) do miksera multimediów

OŚWIETLENIE:

  • „Przody” – białe, najlepiej Frensel/PC min. po 4000W na stronę
  • „Tył” – urządzenia typu led z możliwością mieszania kolorów, programów i funkcji strobo – typu WASH oraz SPOT, w ilości odpowiedniej do wielkości sceny
  • realizator światła zaznajomiony ze sprzętem, do pomocy przy zaprogramowaniu scen i ewentualnej pomocy przy realizacji występu

WSPÓLNE MIEJSCE OBSŁUGI ŚWIATEŁ, DŹWIĘKU I MULTIMEDIÓW USTAWIONE NAPRZECIWKO SCENY, NAJLEPIEJ NA KOŃCU SALI LUB EWENTUALNIE NA ŚRODKU

REALIZATOR – TOMASZ PAŚKO tel. 502636308

GARDEROBA:

  • ciepły posiłek dla 3 osób na 30 minut przed próbą
  • wieszak na ubrania w garderobie
  • lustro w garderobie
  • deska do prasowania
  • woda 6 x 0,5 niegazowana
  • red bull x 3
  • świeżo wyciskany sok z owoców (nie chcemy soków w kartonach)
  • kawa z expresu
  • herbata ( saszetki + czajnik – nie w termosie )
  • coca-cola x 3 puszki
  • sezonowe warzywa i owoce
  • kanapki bez sosów (ketchup, majonez, musztarda itp)
  • mile widziane ciasto domowe
  • cytryna
  • miód
  • ewentualne przekąski: suszone owoce, orzeszki, paluszki, wafle ryżowe